فرمانده نيروي درياي سپاه گفت: از سال ۹۴ آمريکاييها مجبور هستند در خليج فارس به زبان فارسي به سؤالات سپاه جواب بدهند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار دريادار علي فدوي فرمانده نيروي دريايي سپاه پاسداران طي گفتوگويي در برنامه زنده تلويزيوني شبکه خبر به بررسي وضعيت منطقه خليج فارس و برخي اظهارات مقامات آمريکايي در خصوص رزمايشهاي دريايي سپاه پرداخت و با بيان اينکه حضور آمريکاييها در خليج فارس يک حضور معمولي و طبيعي نيست، اظهار داشت: آنها همواره به دنبال همپيمانان منطقهاي و فرامنطقهاي در خليج فارس هستند که همين موضوع آرايش نظامي منطقه را غير طبيعي کرده است.
فدوي تصريح کرد: امروز حدود 60 فروند شناور نظامي بيگانه که عمدتاً از آمريکا، فرانسه و انگليس هستند در خليج فارس حاضرند که همه آنها هر ساعت توسط سپاه رصد ميشوند و علاوه بر شناورهاي آنها ديگر توانمنديهايشان در هوا نيز مورد اشراف اطلاعاتي ما است و خود آنها هم اين را ميدانند.
وي اين اشراف اطلاعاتي را به واسطه به کارگيري طيف گستردهاي از توانمنديها يک اشراف صددرصدي دانست و افزود: علاوه بر نيروي دريايي سپاه، نيروهاي ديگر مانند نيروي هوافضاي سپاه و نيروي هوايي ارتش نيز در اين اشراف اطلاعاتي نقش دارند و شناورهاي بيگانه در موقعيتي قرار ميگيرند که ما آن را تعيين ميکنيم.
فرمانده نيروي دريايي سپاه با تأکيد براينکه شرط عبور شناورهاي بيگانه از تنگه هرمز و گذر از آبهاي سرزميني ايران بيضرر بودن آنها است، گفت: اين بيضرر بودن 14 پارامتر دارد براي مثال حرکت يگانها بايد پيوسته بدون تغيير در مسير و سرعت باشد، هيچ پرندهاي از روي آن پرواز نکند، زيردرياييها بايد روي سطح آب حرکت کنند، سامانههاي جنگ الکترونيک فعال نباشند و برخي پارامترهاي ديگر.
فدوي تأکيد کرد: ما عبور آمريکاييها و برخي کشورهاي ديگر مانند انگليس را بيضرر نميدانيم و آنها حق عبور از آبهاي سرزميني ايران را ندارند.
وي خاطرنشان کرد: از سال 94 اعلام کردهايم که اينجا خليج فارس است و آمريکاييها بايد در اين منطقه به زبان فارسي با ما صحبت کنند و در ماجراي 22 دي سال قبل که منجر به دستگيري نظاميان آمريکايي در خليج فارس شد همه مکالمات به زبان فارسي بود.
فدوي تصريح کرد: البته ما براي نيروهاي خودمان اين قيد را مطرح نکرديم و آنها به زبان انگليسي مسلط هستند.
فرمانده نيروي دريايي سپاه خاطرنشان کرد: آمريکاييها در هوا نيز در اين منطقه گاهي شيطنتهايي ميکنند اما بايد بدانند اگر حماقتي انجام دهند بدتر از دريا تحقير خواهند شد.
وي با تأکيد براينکه آمريکاييها با توان بالا و بازدارنده ايران در اين منطقه آگاه هستند، گفت: آنها ميخواستند تکخور منافع منطقه باشند ولي فهميدند امکان فراهم کردن اين شرايط را ندارند.
فدوي آينده جهان را وابسته به انرژي موجود در خليج فارس دانست و در خصوص طرح آمريکاييها براي ايجاد گشتهاي مشترک دريايي با کشورهاي منطقه اظهار داشت: اين موضوع عملي نشده و هيچ شناور منطقهاي يا فرامنطقهاي نيست که يک برنامه منظم براي گشت داشته باشد.
فرمانده نيروي دريايي سپاه تصريح کرد: آمريکاييها تلاش دارند تا بقيه کشورها را نيز با خودشان همراه کنند اما بايد بدانند که زياد شدن بازيگران منطقه به ضرر آنها است.
وي در بخش ديگري از اين گفتوگو در خصوص طرح کنگره آمريکا مبني بر محدود شدن رزمايشهاي ايران به ويژه در خليج فارس تصريح کرد: اين پارامترها نه تنها به دولت و کنگره آمريکا بلکه به هيچ کس ديگري در جهان ارتباطي ندارد واين اراده فرمانده کل قوا و برنامةهاي سپاه و نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران است که در اين زمينه تعيين کننده است.
فدوي خاطرنشان کرد: ما امسال نيز همچون گذشته رزمايشهاي زيادي در خليج فارس خواهيم داشت که بعضي از آنها در قالب تمرين، برخي در قالب رزمايش منطقهاي، تعدادي رزمايش نيرويي و چند رزمايش گسترده و فراگير خواهد بود.
فرمانده نيروي دريايي سپاه افزود: آمريکاييها در خليج فارس به هر طرف که نگاه کنند ما را ميبينند و ميدانند که اگر دست از پا خطا کنند ناوهايشان در خليج فارس، تنگه هرمز و درياي عمان غرق خواهد شد.
وي افزود: آنچه دشمن از توانمنديهاي ما ميداند بخشي کوچکي است که خود ما آنها را علني کردهايم و بسياري موارد ديگر هنوز اعلام نشده است.
فدوي درباره پايگاههاي زيرزميني نيروي دريايي سپاه نيز اظهار داشت: به واسطه کوههاي بلند و سواحل مناسب در منطقه ما از يک ظرفيت خوبي در پدافند غيرعامل برخورداريم که استحکامات زيادي ايجاد شده است.
وي با تأکيد براينکه رکورد حفر تونل در دنيا متعلق به مؤسسه «حرا» نيروي دريايي سپاه است و ما اين کار را از سال 71 شروع کرديم و امروز شهرهاي زيرزميني هم در حوزه موشکهاي ساحل به دريا و هم شناورها داريم که شناورهاي ما به جاي اسکله از داخل تونل به مأموريت اعزام ميشوند و اين آسيبپذيري آنها را بسيار کم ميکند.
فرمانده نيروي دريايي سپاه خاطرنشان کرد: ما توانستهايم سرعت شناورهاي نظامي خود را که مجهز به موشک و اژدر هستند به 80 نات برسانيم که اين سرعت در اواخر زمستان تست شد و اکنون به دنبال توليد انبوه آن هستيم.
فدوي گفت: اين در حالي است که سرعت بالاي 35نات براي نيروهاي دريايي دنيا يک رؤيا است و شناورهاي آمريکايي نيز نهايتاً 31 نات سرعت دارند.